Wat is een Kindertalentenfluisteraar?


Een kindertalentenfluisteraar helpt kinderen om hun talenten te ontdekken en te benoemen. De leerkrachten benoemen deze talenten in kindertaal, ook wel groeitaal genoemd. Hiervoor gebruiken zij de aanpak van de Kindertalentenfluisteraar. Kinderen leren zich te herkennen in de taal die zij koppelen aan hun kwaliteiten.

Onze leerkrachten zijn gecertificeerde kindertalentenfluisteraars. In de talentgesprekken die zij met de kinderen voeren, gaan ze op zoek naar die talenten. Elk kind beschikt van nature over vele talenten. We hebben het dan niet alleen over het goed zijn in taal, lezen of rekenen, maar in alle activiteiten waarin het kind uitblinkt. Dit zijn activiteiten die min of meer vanzelf gaan en voldoening opleveren.

Elkaars talenten leren kennen


Een talentenfluisteraar weet dat je van je talenten energie krijgt; het maakt dat de tijd vliegt. De talentenfluisteraar voert talentgesprekken met alle kinderen in zijn/haar groep. De talentenfluisteraar zorgt er eveneens voor dat de kinderen elkaars talenten leren kennen. We gaan uit van 39 talenten. Een kind of volwassene beschikt natuurlijk niet over alle 39 talenten. Dat hoeft ook helemaal niet, want in de groep van het kind helpt de kindertalentenfluisteraar om de talenten van alle kinderen in de groep zichtbaar te maken.

Al onze collega’s zijn reeds opgeleid of worden opgeleid tot kindertalentenfluisteraar. Doordat we met een open blik naar onze leerlingen kijken, leren we anders naar hen te kijken en kijken we verder dan hun prestaties op taal en rekenen. We leren onze leerlingen echt kennen.

Meer veelgestelde vragen


Wilt u ook een

stimulerende leeromgeving voor uw kind?


Uw kind aanmelden of wilt u meer informatie? Bel met 036 200 51 20 of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Direct aanmelden