Over onze basisschool in Almere


IKC De Woudreus is een nieuwe basisschool in de wijk Nobelhorst in Almere Hout. Dé plek voor kinderen om te ontdekken wie ze zijn en welke talenten ze hebben. We helpen ze om te groeien door ze de ruimte te geven om steeds nieuwe ervaringen op te doen die aansluiten bij hun ontwikkeling. Wees welkom, woudreus!  

De komende jaren ontwikkelt de school zich tot een integraal kindcentrum met 16 groepen.

Overal kun je leren


Op IKC De Woudreus bieden we kinderen een stimulerende leeromgeving. In de klas, in ateliers, buiten in de natuur en in de buurt waar de school bij hoort. Zo leren kinderen van andere kinderen en van volwassenen. En al die mensen leren ook weer van hen.

Nieuwsgierig en creatief

We nodigen onze leerlingen uit om nieuwsgierig te blijven. We stimuleren hun creativiteit om uitdagingen aan te gaan en vragen te beantwoorden. Ieder kind kan leren! Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Dat hoeft ook niet, vinden wij. Leren is namelijk ook jezelf tegenkomen. Tegenslag ervaren en moeilijkheden overwinnen. Dat maakt je een krachtig, veerkrachtig en weerbaar mens. Een mens die stevig staat. Als een supersterke boom. Als een woudreus dus!

Integraal kindcentrum (IKC)


De ambitie is om door te ontwikkelen tot een integraal kindcentrum. Het team van De Woudreus gaat samen met de gemeente brainstormen over een prachtig, nieuw gebouw van waaruit de visie volledig tot zijn recht komt.

Het is de bedoeling dat wij intensief samen gaan werken met een partner voor kinderopvang, zodat we opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen bieden.

Meer over onze basisschool


Wilt u ook een

stimulerende leeromgeving voor uw kind?


Uw kind aanmelden of wilt u meer informatie? Bel met 036 200 51 20 of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Direct aanmelden