De Noordwijkse Methode


In de middagen onderwijzen wij de zaakvakken en burgerschap. Dit doen we door thematisch te werken met de Noordwijkse methode. Als team ontwerpen wij zelf de lessen hiervoor. We zorgen ervoor dat de SLO-leerdoelen verwerkt worden in de lessen en bieden deze aan in een thema. We behandelen drie thema’s per jaar.

De vakken noemen we ateliers. Iedere leerkracht gaat zich specialiseren in een atelier en wordt hierin als het ware een expert. Zo kunnen wij veel dieper ingaan op bepaalde onderwerpen.

Het uitgangspunt van de atelierlessen


Wij geven deze lessen niet alleen in onze eigen groep, maar zullen dit, naarmate wij meer groeien als school, uitbreiden in andere groepen. Zo kan het voorkomen dat we op dinsdagmiddag in onze eigen groep staan en op donderdagmiddag in een andere groep. Het uitgangspunt van de atelierlessen is om kinderen te motiveren om zoveel mogelijk te willen leren en hun natuurlijke nieuwsgierigheid te prikkelen. Het doel is dat ze een brede algemene kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelen, dit sluit naadloos aan bij onze visie.

De thema’s die we behandelen zijn zichtbaar in de hele school, want zo gaat een thema echt leven. Bij alle thema’s zie je een thematafel, maar ook in de verschillende hoeken bij de onderbouw wordt het thema zichtbaar. In de onderbouw worden de hoeken ook ateliers genoemd en deze worden samen met de kinderen ingericht.

Ons streven is om excursies en gastlessen te koppelen aan de thema's die het schooljaar aan bod komen.

Meer over ons onderwijs


Wilt u ook een

stimulerende leeromgeving voor uw kind?


Uw kind aanmelden of wilt u meer informatie? Bel met 036 200 51 20 of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Direct aanmelden