Hoe ziet een dag op school eruit?


Afhankelijk van het leerjaar waarin uw kind zit, worden er diverse activiteiten en lessen georganiseerd. Iedere ochtend bij binnenkomst vinden we het belangrijk om te weten hoe de kinderen er die dag bijzitten. Alle kinderen ‘checken in’ bij hun groepsleerkracht. Zij kiezen zelf hoe ze dat doen (d.m.v. een hand geven, een high five, een box of een knuffel).

In groep 1/2 starten de kinderen met een open inloop. Er ligt een werkje voor het kind klaar. Daarna gaan de kinderen in de kring zitten, waar zij de dag openen, het rooster voor de dag bespreken gevolgd door een kringactiviteit. In de kring worden ook taal- en rekenactiviteiten aangeboden. Daarna volgt een werkperiode. Halverwege de ochtend is een kleine pauze waarin de kinderen eten en drinken. Daarna gaan zij gymmen of buitenspelen. Tussen de middag eten alle kinderen in de kring. In de middag is er eveneens een werkperiode en een buiten-speelmoment. De dag wordt afgesloten in de kring. Om 14:00 uur gaan de kinderen naar huis of naar de BSO.

Tijd voor de Noordwijkse methode


Vanaf groep 3 tot en met groep 8 starten de ochtenden eveneens met inchecken. In deze groepen worden in de ochtend de basisvakken als taal, lezen en rekenen aangeboden. Halverwege de ochtend is er een kleine pauze waarin de kinderen eten en drinken en een kwartier buitenspelen. Tussen de middag eten alle kinderen hun eigen meegebrachte lunch op school.

Na de middagpauze is het tijd voor de Noordwijkse methode. De kinderen werken dan aan het schoolbrede thema. Op die momenten wordt er veel samengewerkt en met regelmaat groepsdoorbroken gewerkt. De kinderen zijn dan volop bezig met de 21ste -eeuwse vaardigheden. Aan het einde van de dag blikken zij terug op datgene wat ze geleerd hebben en blikken ze alvast vooruit op de volgende dag. Om 14:00 uur gaan alle kinderen naar huis of naar de BSO.

Meer veelgestelde vragen


Wilt u ook een

stimulerende leeromgeving voor uw kind?


Uw kind aanmelden of wilt u meer informatie? Bel met 036 200 51 20 of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Direct aanmelden